Fam. Almekinders

Fam. Almekinders - Zonnepanelen - Warmtepomp Boiler - Warmtepomp

Ziet u het voor zich: een van de oudste boeren woonhuizen op Goeree-Overflakkee en toch verduurzamen, zelfs met een warmtepomp?

Het bewijst dat ook zeer oude, van origine totaal niet geïsoleerde, woningen succesvol kunnen worden verduurzaamd! We hebben het over de historische boerenwoning (1615) behorend bij de bekende en bij velen geliefde Theetuin De Bongerd aan de Molendijk te Herkingen. Natuurlijk heeft eigenaar Frans Almekinders de woning wel optimaal geïsoleerd, voorzien van vloerverwarming onder de prachtige plavuizenvloer in de royale sfeervolle woonkamer en zelfs vierdubbel glas aangebracht.

Kom je binnen in deze oase van rust en nostalgie dan denk je dat de woning airco heeft, zo heerlijk koel is het er, ondanks dat de zon al wekenlang met hoogzomerse temperaturen op het pand staat te branden. Zo goed kan ook een historisch pand dus van isolatie worden voorzien en is een warmtepomp aanbrengen ook hier geen enkel probleem. Dit als onderdeel van een verduurzamingsslag waarbij ook 42 zonnepanelen op het dak werden geplaatst van het tegen de woning aangebouwde paviljoen van de theetuin én een 270 liter grote WP-boiler werd geplaatst. De laatste kon prima worden neergezet in de zeer ruime schoorsteen van het huis, waarin vroeger de hammen nog werden gerookt. Een mooi verduurzamingsproject waarvoor Frans en zijn vrouw Matie graag Technisch Installatieburo Doornhein in de arm namen.

Al jaren zijn ze diktevreden klant bij Doornhein, die toevallig ook hun buren zijn. Doornhein levert kwaliteit, is er altijd voor je, gaat geen uitdaging uit de weg, denkt in oplossingen en er is altijd persoonlijke belangstelling en aandacht!

Frans bij de zonnepanelen