Water ontharders

waterontharders

Op zoek naar een waterontharder? Doornhein Installatie Techniek levert, installeert en onderhoudt

Wat is een waterontharder precies en wat zijn de voordelen van dit apparaat? Hoe vindt u de beste waterontharder voor uw huis of bedrijfspand? Ontdek het antwoord op deze vragen en lees hoe wij u volledig kunnen ontzorgen. Doornhein Installatie Techniek staat voor u klaar met advies en ontzorgt u bij de levering, installatie en het onderhoud van uw waterontharder. Lees verder of neem direct contact met ons op.

Wat is een waterontharder?

Een waterontharder is een apparaat dat ontworpen is om de hoeveelheid calcium, magnesium en andere mineralen in leidingwater te verminderen. Deze mineralen zijn verantwoordelijk voor de vorming van kalkaanslag in leidingen, apparaten en op oppervlakken zoals tegels en glas. Het gebruik van een waterontharder resulteert in zachter water, wat niet alleen gunstig is voor de levensduur van huishoudelijke apparaten en leidingen, maar ook voor persoonlijke verzorging. Zachter water kan bijvoorbeeld zorgen voor een efficiëntere reiniging van kleding en een gladdere huid na het douchen. Waterontharders worden vaak geïnstalleerd in woningen en bedrijven waar hard water een veelvoorkomend probleem is.

Waarom kiezen voor een waterontharder?

Waarom is een waterontharder een goed idee? Wij hebben 10 voordelen op een rijtje gezet:

  1. Kalkaanslag voorkomen: Een waterontharder vermindert de opbouw van kalkaanslag in leidingen, apparaten en op oppervlakken, waardoor deze langer meegaan en efficiënter werken.
  2. Energiebesparing: Doordat kalkaanslag wordt verminderd, kunnen apparaten zoals waterverwarmers en boilers efficiënter werken, wat resulteert in lagere energiekosten.
  3. Langere levensduur van apparaten: Het verminderen van kalkaanslag helpt bij het behouden van de prestaties van huishoudelijke apparaten zoals vaatwassers, wasmachines en koffiezetapparaten, waardoor de levensduur wordt verlengd.
  4. Verbeterde waterkwaliteit: Waterontharders verwijderen overtollige mineralen zoals calcium en magnesium, waardoor het water zachter en prettiger wordt om mee te werken en te consumeren.
  5. Minder schoonmaken: Zachter water resulteert in minder zeep- en reinigingsmiddelengebruik, en het vereenvoudigt het schoonmaken van keukens, badkamers en andere oppervlakken.
  6. Besparing op zeep en wasmiddelen: Omdat waterontharders de waterhardheid verminderen, is er minder zeep en wasmiddel nodig voor een effectieve reiniging, wat leidt tot besparingen op deze producten.
  7. Zachtere huid en gladder haar: Met zachter water wordt de huid minder uitgedroogd en uw haar voelt zachter aan na het wassen.
  8. Minder ijzer- en metaaldeeltjes: Waterontharders kunnen ook helpen bij het verminderen van de aanwezigheid van ijzer en andere metalen in het water, waardoor verkleuring en vlekken op kleding en oppervlakken worden voorkomen.
  9. Milieuvriendelijk: Door efficiënter gebruik van zeep, wasmiddelen en energie draagt het gebruik van een waterontharder bij aan een verminderde impact op het milieu.
  10. Verbeterde efficiëntie van warmwatersystemen: Waterontharders verminderen de kalkaanslag in warmwatersystemen, wat resulteert in een efficiënter gebruik van warmte en lagere energiekosten voor het verwarmen van water.

Hoe vindt u de beste waterontharder?

Er zijn veel verschillende soorten waterontharders. Hoe weet u welke het beste past bij uw huis of bedrijfspand? Doornhein Installatie Techniek staat klaar om u te adviseren. We doen grondig onderzoek naar het aantal kuub water wat u verbruikt en hoeveel personen er gebruik maken van het water. Zo kunnen we altijd een waterontharder aanbevelen die perfect bij uw situatie past. Daardoor kunt u een weloverwogen en passende keuze maken.

Levering, installatie en onderhoud

Zodra het duidelijk is welke waterontharder u wilt aanschaffen, ontzorgen wij u volledig. We regelen de levering en installatie van de waterontharder graag voor u. Zo heeft u er zelf geen omkijken naar en kunt u snel profiteren van de voordelen. Ook na de installatie blijven we voor u klaar staan. Wanneer er onderhoud nodig is, sturen we een van onze specialisten naar u toe. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Naam(Vereist)
Productgroep*(Vereist)
Particulier of zakelijk?*(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Balie foto 1

Op zoek naar
iets anders?