Biomassa verwarming​

Biomassa verwarming​

Pelletkachel

Biomassaverwarming als duurzaam verwarmingssysteem

Zowel onze zakelijke als particuliere klanten zijn enthousiast over biomassaverwarming. Hierbij worden bijvoorbeeld houtafvalproducten gebruikt als brandstof voor uw verwarmingssysteem. Wanneer u hierin geïnteresseerd bent, komen we graag bij u langs om al uw wensen te bespreken. We bieden een oplossing op maat en helpen u graag bij de levering, installatie en het onderhoud van uw biomassa verwarmingssysteem.

Wat is biomassaverwarming?

Biomassa is een duurzaam en milieuvriendelijk verwarmingssysteem. Energie uit biomassa wordt opgewekt door verbranding van houtafvalproducten die gebruikt worden als brandstof voor houtgestookte CV-ketels, zoals een pelletkachel of een biomassaketel. Biomassa is daarmee een hernieuwbare bron en raakt nooit uitgeput.

Het werkingsprincipe van biomassaverwarming is eenvoudig maar effectief. Biomassabrandstoffen worden verbrand in een speciaal ontworpen ketel, waarbij warmte wordt gegenereerd. Deze warmte wordt vervolgens gebruikt om een boiler en/of cv installatie te verwarmen, wat op zijn beurt door het huis circuleert en zorgt voor een comfortabele binnentemperatuur.

Ontdek de voordelen

Biomassaverwarming biedt diverse voordelen als duurzame energiebron. Ten eerste draagt het bij aan het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, wat gunstig is voor het milieu en de klimaatverandering tegengaat. Biomassa, zoals houtpellets of organisch afval, kan lokaal worden geproduceerd, waardoor de afstand voor transport wordt verminderd en de ecologische voetafdruk kleiner wordt. Bovendien wordt biomassa beschouwd als een hernieuwbare energiebron, omdat de aanplant van bomen of gewassen ter vervanging van geoogste biomassa kan plaatsvinden.

Een ander voordeel is de lokale werkgelegenheid die kan ontstaan bij de productie en levering van biomassa. Daarnaast is biomassaverwarming flexibel inzetbaar en kan het worden geïntegreerd in bestaande verwarmingssystemen, wat de overgang naar duurzame energie vergemakkelijkt. Ten slotte draagt biomassaverwarming bij aan het verminderen van afval doordat organisch materiaal wordt hergebruikt voor energieproductie.

Zakelijk en particulier: wij leveren maatwerk

Na de zakelijke markt ontdekken ook steeds meer particulieren dat met biomassa flinke besparingen op de energierekening mogelijk zijn, zeker bij de steeds hoger wordende gasprijzen. Doornhein Installatietechniek levert houtgestookte CV-ketels van de A-merken KWB en d’Alessandro Thermomeccanica. Wanneer u over wilt stappen op biomassaverwarming is dit altijd maatwerk. We komen graag bij u langs om te kijken wat er mogelijk is in uw situatie. Als we een passende oplossing gevonden hebben, verzorgen wij de levering, installatie en het onderhoud van uw biomassaverwarming.

Heeft u vragen?

We komen graag bij u langs om al uw vragen te beantwoorden en uw wensen te bespreken. Samen vinden we de beste oplossing voor uw situatie. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem gerust contact op met onze medewerkers. Doornhein Installatie Techniek staat klaar om u te helpen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Naam(Vereist)
Productgroep*(Vereist)
Particulier of zakelijk?*(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Balie foto 1

Op zoek naar
iets anders?